BIH

DF: Scena iz Čapljine je klasično zastrašivanje

Avaz.ba

12.2.2018

Poruke upućene našem predsjedniku i lideru najjače građanske opcije u Bosni i Hercegovini, gospodinu Željku Komšiću su, prije svega, udar na građansko uređenje Bosne i Hercegovine, njen društveni koncept, kao i pokušaj širenja i nametanja nacionalističkog i fašističkog jednoumlja - saopćeno je iz Kantonalnog odbora Demokratske fronte (DF) Sarajevo.

Kako su naveli iz ove stranke, morbidna je gestu na maškarama u Čapljini, gdje je prikazan pokop sačinjen od tabuta, partizana, ustaša i imama i nišana sa imenom Željka Komšića.

To je, kako navode, klasično zastrašivanje i priželjkivanje najgoreg scenarija po pojedinca koji misli drugačije i bori se za drugačiju državu.

-Sve aktivnosti nacionalističkih protagonista koje su iza nas, ali i one koje će se u budućnosti dogoditi, samo su dokaz da je naš predsjednik Željko Komšić trn u oku fašističkoj politici, ali i na pravom i jedinom putu da uspješno korača trnovitim stazama i da ima snage da se izbori za ono u što svi mi vjerujemo, jer smatramo da je drugačija Bosna i Hercegovina moguća - saopćeno je iz KO DF Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.