BIH

EU nastavlja podršku reformi statističkog sistema u BiH

Fena

16.2.2018

Početak novog Twinning projekta "Podrška reformi statističkog sistema u Bosni i Hercegovini", koji finansira Evropska unija, bit će obilježen.

Taj projekt je od velike važnosti za jačanje statističkog sistema u BiH kroz poboljšanje i razvijanje institucionalnih kapaciteta, posebno u područjima nacionalnih računa, poslovnih statistika, platnog bilansa i statistike međunarodne investicijske pozicije.

Događaju će prisustvovati šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH ambasador Lars-Gunar Vigemark (Lars-Gunnar Wigemark), direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić, viceguvernerka Centralne banke BiH Želimira Raspudić, direktor Federalnog zavoda za statistiku FBiH Emir Kremić, direktorica Republičkog zavoda za statistiku RS Radmila Čičković te danski konzul u BiH Mirza Durmišević. 

Prezentaciju projekta će održati voditeljica Twinning projekta Šarlot Jul Hanesn (Charlotte Juul) i rezidentna savjetnica za Twinning projekt Katja Moler Hjelvang (Møller).

Twinning projekt "Podrška reformi statističkog sistema u Bosni i Hercegovini“ finansira Evropska unija u iznosu od 1,5 miliona eura iz Instrumenta pred-pristupne pomoći (IPA 2015), a implementirat će ga statistika Danske u trajanju od 24 mjeseca, najavljeno je iz Agencije za statistiku BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.