BIH

Ivanić: Nisam optimista da će brzo biti verificiran ugovor s Islamskom zajednicom

Fena

23.2.2018

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS Mladen Ivanić izjavio je danas da od odnosa u Predsjedništvu BiH zavisi kada će biti verificiran ugovor BiH i Islamske zajednice, a nije optimista da je to moguće brzo uraditi.

- Što se mene tiče, kada bi ugovor bio identičan kao sa Srpskom pravoslavnom crkvom, sutra bi se to moglo uraditi bez obzira na političke prilike - kazao je Ivanić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Ali, dodao je, pošto je to detaljniji sporazum u kojem ima puno specifičnosti koje nisu sadržane u drugim dokumentima, to traži puno bolju političku klimu nego što je sadašnja.

Komentirajući glasanje poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH o inicijativi u vezi s konstitutivnošću Srba u nekoliko kantona u Federaciji BiH, Ivanić je rekao da po ovom pitanju nije trebalo biti političkih bitaka, jer Srbi u nekoliko kantona nisu konstitutivni.

- To je vjerovatno najveće kršenje ljudskih prava koje postoji u BiH i zato o tome ne smije biti nijednog pitanja - rekao je Ivanić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.