BIH

Predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH na obraćanju Junkera

Smailbegović i Pandurević: Zahvalnost predsjedniku Evropske komisije

E. H.

27.2.2018

Udruženje poslodavaca FBiH dobilo je poziv Delegacije Evropske komisije da njihovi predstavnici, predsjednik Udruženja Adnan Smailbegović i direktor Mladen Pandurević sutra u Parlamentarnoj skupštini BiH prisustvuju obraćanju Žan-Kloda Junkera (Jean-Claude Juncker), predsjednika Evropske komisije.

Iz UPFBiH ističu zahvalnost predsjedniku Evropske komisije na upućenom pozivu, koji je potvrda da u Evropskoj komisiji prepoznaju konstruktivnu ulogu i konkretan doprinos Udruženja poslodavaca FBiH evropskim integracijama, naročito u provedbi ekonomskih reformi definiranih Reformskom agendom, koje za cilj imaju stvaranje boljeg poslovnog ambijenta u našoj zemlji.

- Tim prije što je od svih zemalja zapadnog Balkana jedino u BiH poziv Delegacije Evropske komisije upućen i Udruženju poslodavaca FBiH - navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, Junker će s visokom predstavnicom za vanjske poslove i sigurnosnu politiku EU Federikom Mogerini (Federica Mogherini) i povjerenikom EU za proširenje Johanesom Hanom (Johannes Hahn) boraviti u BiH u okviru turneje po zemljama zapadnog Balkana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.