BIH

Kako su Angelini iz Bačke Palanke Bosanke uljepšale 60. rođendan

Srdić: Iznenađenje za majku

M. HODŽIĆ

1.3.2018

Jedna poruka i molba koju je Sandra Srdić, koja živi u Sarajevu, objavila prekjučer u Facebook grupi “Pretty Woman Forum”, za samo nekoliko sati ujedinila je Bosanke, članice grupe iz cijele BiH, ali i regiona i dijaspore. Zbog ove Sandrine molbe, njena majka Angelina, koja živi u Bačkoj Palanci u Srbiji, zavijek će pamtiti svoj 60. rođendan.

Snažne osobe

Sandra već 18 godina, zbog udaljenosti, obaveza i poslova, nije u mogućnosti biti sa majkom za njen rođendan. Zbog toga je željela da joj se na neki način oduži zbog svojih izostanaka te da joj priredi najljepši poklon. Došla je na ideju da putem grupe na Facebooku zamoli članice da njenoj majci na Viber pošalju rođendansku poruku.

- Drage cure, htjela sam vas zamoliti da, ako možete, odvojite jednu minutu za moju mamu. Naime, ona danas slavi 60. rođendan. Ja već 18 godina nisam bila na njenom rođendanu, moja sestra, također, nije blizu nje. Kad je rodila mene, imala je 17 godina, a sestru sa 18 godina. Bila je veoma mlada, ali je uspjela da nas izvede na pravi put i od nas napravi snažne osobe. Molim vas da joj, ako imate minutu vremena, pustite na Viber neku lijepu poruku za divan dan, da ne bude sama i da ne razmišlja mnogo, barem danas, o tome kako su joj djeca daleko - napisala je Sandra i izazvala buru emocija među članicama.

Ubrzo su počele slati poruke s najljepšim željama a Sandrina majka bila je nemalo iznenađena.


Neke od brojnih dirljivih čestitki koje su upućene Sandrinoj majci

Jake emocije

- Mama je primila više od 130 poruka. To je za nju nestvarno i prelijepo i kaže da nikad neće zaboraviti ovaj rođendan. Svi smo sretni, ja, sestra i tata, i ne znamo kako da zahvalimo divnim ženama koje su pokazale toliko emocija. Na mnoge poruke sam zaplakala, a i mama je bila dirnuta. Pitala je kako da im zahvali i može li doći da njih te da li da ih, kad dođe u Sarajevo, sve pozove na kafu - ispričala nam je jučer Sandra.

Ona se prije 18 godina udala i doselila u BiH i, stjecajem okolnosti, nikad nije imala slobodan dan na majčin rođendan.



Ganuta Angelina zahvalila na najljepšim željama

Nezaboravan dan

- Danas je, nažalost, sve tako blizu, a opet tako daleko zbog tempa života i obaveza. Razmišljala sam kako da mami nadomjestim to što ja i sestra, koja živi u Novom Sadu i ima iste obaveze, ne možemo s njom biti na njen divan dan i odlučila sam da to bude nešto neobično. Zaista sam zahvalna svim ženama koje su nam priredile nezaboravan dan – poručila je Sandra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.