BIH

Vrijeme u BiH: Kiša, kiša, kiša...

A. S.

5.3.2018

Oblačno vrijeme u Bosni i Hercegovini, koje je bilo danas skoro u cijeloj državi, nastavit će i tokom sedmice.

U utorak, 6. mart, u Bosni i Hercegovini oblačno. Više padavina u Hercegovini i jugozapadu Bosne gdje se prognozira između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom. U većem dijelu Bosne povremeno slabija kiša. Vjetar uglavnom umjerene jačine južnog smjera. U Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne su mogući i jaki udari juga brzine 40 do 55 km/h. 

Jutarnja temperatura zraka između -1 i 5, na jugu od 6 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni.

U srijedu, 7. mart, u Hercegovini oblačno, u Bosni djelomično vedro. Pljuskovi su tokom dana češći u Hercegovini gdje se prognozira između 15 i 30 litara kiše po metru kvadratnom. U Bosni lokalno slabiji kratkotrajni pljuskovi. Više padavina tokom noći na četvrtak. Na planinama se očekuje snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. 

Jutarnja temperatura zraka između 2 i 6, na jugu do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14 stepeni.

U četvrtak, 8. mart, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom prije podne. Od poslijepodnevnih sati smanjenje oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 4, na jugu do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U petak, 9. mart, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 4, na jugu do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.