BIH

Trebinje: Švicarci sufinansiraju energetsku efikasnost

( P. Mucović)

P. M.

8.3.2018

Švicarska fondacija „Ešertek“ učestvovat će u finansiranju projekta energetske efikasnosti objekta Gradske uprave u Trebinju. Ukupna vrijednost radova je 327.000 franaka, od čega će Švicarska direktno izdvojiti 150.000 franaka, a ostatak sredstava osigurat će Vlada Republike Srpske, rečeno je nakon sastanka ambasadorice Švicarske u BiH Andree Rauber-Zakser s gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem.

Prema riječima ambasadorice Andree Rauber-Zakser (Andrea Rauber Saxer), Švicarska je u Trebinju angažirana kroz projekt JEP zapošljavanja mladih, a njihova ambasada podržala je i rad Centra za mentalno zdravlje.

- Pozdravljam težnje Grada Trebinja da postane „Smart siti“, pametan grad, a razgovarali smo i o realizaciji više drugih projekata - istaknula je ambasadorica Andrea Rauber-Zakser.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da će se projektom energetske efikasnosti modernizirati gradska kuća, te opremiti sistemima koji će doprinijeti energetskoj efikasnosti.

- Švicarska ambasada učestvuje u realizaciji više projekata u BiH, a danas smo ambasadorici Švicarske predstavili i razvijanje „Smart sitija“, sa svim procedurama koje je potrebno uvesti - naglasio je gradonačelnik Petrović.

Ambasadorica Švicarske Andrea Rauber-Zakser prisustvovat će u Trebinju i projekciji švicarskog filma „Božanski poredak“ te učestvovati u panel-diskusiji o pravima žena, koji će biti priređeni u Kulturnom centru Trebinje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.