Zaslužnim pojedincima i kolektivima uručena priznanja

Ilidža: Obilježena 22. godišnjica reintegracije

A. T.
12.03.2018 16:46

Foto: Održana svečana sjednica OV

Općina Ilidža obilježila je danas 22 godine od reintegracije. Tim povodom predstavnici brojnih udruženja, Vlade KS, delegacije općina Ilidža i Trnovo, te predstavnici Gradskog vijeća položili su cvijeće na centralno spomen-obilježje, te minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počast poginulim borcima.

Nakon toga održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine, na kojoj su dodijeljena priznanja pojedincima i kolektivima.

Zlatnu plaketu Općine Ilidža dobili su Esad Delić za izuzetan doprinos u odbrani BiH i angažman u poslijeratnom periodu na zaštiti i ostvarivanju prava svih kategorija boračke populacije, Bilal Šuman za doprinos u razvoju rukometa i postignute rezultate u uspješnoj internacionalnoj sportskoj karijeri i Mujo Hošić za iskazani patriotizam i profesionalnost u zbrinjavanju i liječenju ranjenih i oboljelih stanovnika u vrijeme agresije na BiH, doprinos u razvoju lokalne samouprave i poboljšanju uvjeta života građana tokom političkog angažiranja. Kolektivna Zlatna plaketa otišla je u ruke Fudbalskog kluba Famos za 65 godina kontinuiranog rada i djelovanja Kluba, afirmaciju fudbala i promociju općine Ilidža. 

Srebrnu plaketu dobili su Asad Fočo za izuzetan doprinos u razvoju vjerskog života i postignute rezultate u oblasti obrazovanja mladih, a kolektivnu Bokserski klub Ilidža za postignute rezultate na takmičenjima tokom 22 godine postojanja Kluba, afirmaciju boksa i promociju općine Ilidža.

Zahvalnice Općine Ilidža dobili su: Amar Gegić, dr. Azelma Hadžić-Osmanović, Džemal Bećirović, Zbor građana MZ Stup II, Udruženje gorska služba spašavanja i Streljački klub Ilidža, Dževad Burazerović, Košarkaški klub Ilidža, Sead Šaković, Miralem Batlak, Rabija Kardaš-posthumno, dr. Edin Radušić, prim.dr. Ševala Hebibović, KUD "Biseri Bjelašnice", Centar za fizikalnu terapiju i stomatološke ordinacija „Igasa“, Ćazim Mučić, Adil Tabaković, Mujo Kadrić, Planinarsko društvo Rakovica 2009, Emil Kalić, Nevzet Kolašinac, Sanjin Kodrić i Džemal Osmanović. 

Prigodan program izveli su učenici Osnovne muzičke škole Ilidža i Pete osnovne škole, te Hrasnički pupoljci. 

NA VRH