SARAJEVO

Studenti američkog Univerziteta Yale posjetili "Bosnalijek"

Fena

14.3.2018

(Foto: Fena)

Studenti američkog Univerziteta Yale danas su posjetili kompaniju "Bosnalijek" Sarajevo u okviru studijskog putovanja po zemljama regije.

Direktor prodaje "Bosnalijeka" Ekrem Turajlić održao je predavanje i naveo da im je velika čast i zadovoljstvo da drugu godinu zaredom prime delegaciju i polaznike MBA studija s tog prestižnog američkog univerziteta.

Rekao je da su studenti, kao i prošle godine, postavili mnogo pitanja o kompaniji, o tome kako posluje, kako se razvija i uvodi nove terapije, do načina plasiranja proizvoda na tržišta. Također, diskutovali su o razvojnim planovima i prodaji "Bosnalijekovih" proizvoda kako u BiH tako i širom svijeta. 

- "Bosnalijek" je kompanija koja sarađuje sa brojnim akademskim institucijama u zemlji i svijetu i otvara svoja vrata za posjetu i praksu, te za izradu diplomskih, magistarskih i postdiplomskih radova. To je naša dugogodišnja tradicija koju ćemo njegovati i u budućnosti. S obzirom na to da se studenti sa prestižnog Yalea vraćaju u "Bosnalijek", radujemo se da i ova posjeta prerasta u jednu lijepu tradiciju - rekao je Turajlić.

Profesorica organizacionog ponašanja na Univerzitetu Yale Ivana Katić istakla je da je ovo druga godina u kojoj organiziraju ovakve posjete, te da im je u fokusu posjeta studenata uspješnim kompanijama i određenim državnim i međunarodnim institucijama. 

Studenti su naveli da je predavanje bilo interesantno, te da ih je posebno iznenadilo da 67 posto zaposlenih u "Bosnalijeku" čine žene, što u SAD nije česta pojava.

Nakon Sarajeva američki studenti će posjetiti Beograd i Zagreb.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.