BANJA LUKA

Čavka: Put ka NATO savezu i EU je ključ opstanka

Avaz.ba

14.3.2018

Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BIH i šef Kluba Koalicije Domovina u Narodnoj Skupštini RS Admir Čavka sastao se danas u Banjoj Luci, u prostorijama Narodne skupštine RS, s britanskim ambasadorom u BIH Eduardom Fergusonom (Edward).

Tokom sastanka s britanskim ambasadorom, Čavka je istaknuo da je put ka NATO savezu i EU integracijama ključ uspjeha za BiH. 

Poručio je i da je NATO savez garant stabilnosti na ovim prostorima i dodao da Akcioni plan za članstvo BiH u Nato savezu mora biti ubrzan. 

- Evropske integracije će garantirati ekonomski prosperitet i donijeti bolje uvjete života na ovim prostorima. To je suština našeg napretka i svi moramo da se zalažemo da se to što prije ostvari – istaknuo je Čavka. 

Čavka je informirao Fergusona o problemima povratnika u RS. Istaknuo je da su najveći problem povratnika ekonomija i zapošljavanje.

- To su upravo stvari na kojima se u budućnosti mora raditi, jer povratnici napuštaju RS zato što ne mogu da se zaposle i zato što ne mogu da žive od svoga rada. Moramo se baviti ljudima koji žive svaki dan kod svoje kuće u manjem bh. entitetu, čija djeca idu u škole u RS i koji su opredijeljeni da žive na prostoru ovog entiteta – poručio je Čavka, koji se zahvalio Fergusonu na posjeti i istaknuo da se nada budućoj uspješnoj saradnji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.