SAVA RASTE

Orašje: Štab Civilne zaštite u stalnom zasjedanju

Zoran Matkić

20.3.2018

Nakon što je u općini Orašje nastavljen rast vodostaja rijeke Save, jutros je zasjedao Općinski štab civilne zaštite Orašje i donio odluku o stalnom zasijedanju.  

Rečeno je kako je voda došla do nožice nasipa u dijelovima općine gdje nema takozvanog ljetnog nasipa, a s obzirom na to da u Kopanicama nije obnovljen ljetni nasip, voda se ulila u poljoprivredna zemljišta između ljetnog i obrambenog savskog nasipa.

Imajući u vidu aktualno stanje, nabavljena je i neophodna oprema: 190.000 vreća, lopate, čizme, čamci, konopci, prsluci i stroj za punjenje vreća pijeskom koji uz pomoć četiri osobe puni 1.600 vreća pijeskom po satu.

Isto tako u Domu zdravlja Orašje imenovani su interventni timovi zaduženi za zdravstvo, Crveni križ je, u slučaju operativnog djelovanja, spreman za evakuaciju, prihvat i smještaj osoba u skladu sa Standardnim operativnim procedurama usvojenim na sjednici Štaba, u saradnji s Švicarskim crvenim križem.

Vodostaj rijeke Bosne je u stagnaciji ili opadanju pa su procjene Agencije za vodno područje rijeke Save da neće biti naglog porasta vodostaja rijeke Save, a samim time i poplava.

                                           

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.