DOBRE VIJESTI

Dječak Adel Pašalić u aprilu putuje u Tursku na pregled

Adel s mamom i sestrom u Sarajevu: Dogovorili termin

D. PAŠALIĆ

31.3.2018

Nakon 13 godina tapkanja u mjestu, a poslije objave teksta u „Dnevnom avazu“, Belinda Pašalić, majka 13-godišnjeg Adela koji dnevno ima i po 50 epileptičnih napada, konačno je ugledala svjetlo na kraju tunela. 

Pozitivan pomak

Belinda, puna nade, jučer nam je kazala da su, nakon što je „Avaz“ objavio priču o stanju u kojem se nalazi njen sin, stigle brojne reakcije.

- Ni sanjala nisam da će moj apel doprijeti do mnogih ljudi, koji su voljni pomoći. U šoku sam koliko mi se njih javljalo i nastavljaju to činiti. Uvidjela sam da nisam sama i to mi daje još veću snagu da se nastavim boriti - govori Belinda.

Ipak, posebno je sretna što je iz priče o njenom dječaku proizašla itekako pozitivna vijest. Kontaktirali su ih s klinike „Acibadem“ i ponudili im da urade pretrage malenom Adelu, i to već početkom aprila.

- Zvali su me iz sjedišta te klinike u Sarajevu i izrazili su želju da moje dijete prime u Turskoj i ispitaju. Dogovorili smo termin, a ako sve bude prema planu, već 4. aprila trebali bismo biti tamo. To je za mene odlična vijest - kaže ona.


Napokon tračak nade za 13-godišnjaka

Dodaje da se raduje jer zna da će ga u Turskoj ljekari detaljno ispitati.

- Zahvaljujući vama, otvorila su nam se vrata svjetlosti. Mnogi ljudi su i na internetu dijelili moju priču, na čemu sam, također, svima zahvalna. Najvažnije je da se iz svega ovoga rodio pozitivan pomak, nakon 13-godišnjeg tapkanja u mjestu - ističe Belinda.

Bolja opcija

Interesantno je i to da je aviokarte do Turske platio jedan sugrađanin koji je želio ostati anoniman, a Belinda ističe da će nakon 4. aprila znati kako stoje stvari.

- Reći će nam šta se može uraditi, ali i koliko će nas to u konačnici koštati. Iako je prvobitno opcija bila slovenski specijalista, odlučili smo prihvatiti ovu ponudu - kaže Belinda, koja je ispunjena nadom da će njenom djetetu napokon biti bolje.

Kako pomoći

Svi koji žele pomoći Adelu, kojem će zasigurno biti potrebna sredstva za liječenje u Turskoj, mogu to učiniti uplatom na žiroračun. Broj računa u KM: 1610000000000011, partija 09550397694 Adel Pašalić. Za uplate iz inozemstva: Beneficiary bank: Raiffeisen bank dd BiH, Swift code:RZBABA2S, Iban code: BA391613000073480756, Beneficiary name: Belinda Pasalic. PayPal: [email protected]

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.