SARAJEVO

Priča o političkim ubistvima narednog utorka

S. Saletović/Avaz.ba

A. T - F.S.

4.4.2018

Nakon usvajanja Prijedloga odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, predsjedavajuća Ana Babić prekinula je sjednicu. Nije navela razlog prekida sjednice, samo je kratko kazala da će biti nastavljena u utorak. 

Devet tačaka ostalo je nerazmatrano, a među njima i informacija o počinjenim političkim ubistvima u KS.

Nakon godinu odgađanja i namjernog odugovlačenja, na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo u utorak konačno će se pred zastupnicima naći Informacija o političkim ubistvima koja su se dogodila u glavnom gradu BiH. 

Glavni inicijator i predlagač je zastupnik Semir Halilović, sin ratnog generala Armije RBiH Sefera Halilovića. Semir Halilović ima i lični interes da se o ovom pitanju raspravlja i da se ubistva konačno riješe. Jer, u atentatu, za koji se sumnja da je naručen od bošnjačke državne mafije, ubijena je njegova majka, a meta je, tvrdi, bio njegov otac. 

Osim što će se prvi put o političkim ubistvima raspravljati u nekoj od zakonodavnih vlasti u BiH, ova rasprava zanimljiva je i po tome što jedan od osumnjičenih, kako to tvrdi Semir Halilović, sjedi u skupštinskim klupama – nekadašnji direktor bivše bošnjačke tajne službe AID Kemal Ademović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.