SARAJEVO

Tužilaštvo BiH započelo izlaganje završnih riječi

M. Aš. - Ad. A.

4.4.2018

Tužilaštvo BiH danas je započelo iznošenje završnih riječi na suđenju Fahrudinu Radončiću, lideru SBB-a, a svoje izlaganje nastavit će i sutra.

Predsjedavajuća Sudskog vijeća Hasija Mašović upozorila je tužiteljicu Elviru Stanojlović da se tokom izlaganja previše ponavlja.

- Više od deset puta ste ponovili određene stvari. Nepotrebno idete u detalje, jer izgovarate sate i sekunde pojedinih razgovora. Mogli ste to uraditi drugačije - upozorila je Mašović tužiteljicu te joj je skrenula pažnju da u završnim riječima ne koristi privatne poruke koje je Sud tokom glavnog pretresa zabranio, a koje nisu ni izvedene tokom postupka.

Advokati su u svom obraćanju Sudu naglasili da je cilj tužiteljice da što više odugovlači postupak, ponavljajući i citirajući pojedine komunikacije koje su irelevantne za Sud.

Asim Crnalić, šef tima Radončićeve odbrane, tokom ročišta je kazao da je Sud ograničio vrijeme za iznošenje završnih riječi kako Tužilaštva tako i odbrane te da u tom pogledu ne smije biti probijanja rokova. 

Crnalić: Tužilaštvo vrijeme potrošilo na irelevantno citiranje

- Možemo tolerirati pola sata da Tužilaštvo probije rok, ali ne možemo dozvoliti da dobiju još jedan dan - rekao je Crnalić. 

On je novinarima nakon ročišta prokomentirao završne riječi Tužilaštva. 

- Tužilaštvo BiH je svoje današnje vrijeme utrošilo citirajući ono što su drugi govorili i dajući svoj smisao tome. Dakle, kada bi Sud na tome zasnivao svoju presudu, onda na ovome svijetu od pravde ne bi bilo ništa - rekao je Crnalić i dodao da će odbrane svoje završne riječi iznijeti 23. i 25. aprila.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.