BIH

Kandidatura Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH nije na dnevnom redu

A. Bajrić

Piše: E.Sk

5.4.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U Tuzli je u četvrtak popodne održana sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH), na kojoj se, između ostalog, govorilo o izbornom programu i izbornoj strategiji te stranke za opće izbore u oktobru 2018. godine.

Iako se špekuliralo da će GO SDP-a BiH razgovarati i o eventualnoj kandidaturi Denisa Bećirovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, predsjednik GO SDP-a BiH Saša Magazinović pojasnio je da na redovnoj sjednici neće biti govora o pojedinačnim kandidaturama i formiranju izbornih lista.

- Već godinu kod nas teče proces pripreme izbornih politika SDP-a BiH. Ovo je još jedan korak ka finalizaciji dokumenta s kojim ćemo u oktobru ići među građane. Mi ćemo 14. aprila imati jedan veliki skup na kojem ćemo prezentirati naš “Plan 10” - kazao je Magazinović.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić izjavio je da se njima ne žuri s objavljivanjem kandidata i kandidatskih lista za predstojeće izbore.

- Da budemo realni, stvorila se neka fama ili pritisak na Denisa Bećirovića. Rano je da o tome razgovaramo. Pa nije SDP neka kadrovska pustinja u kojoj nemamo još pet ili šest kandidata. Ne favoriziramo nikoga, Bećirović ima najbolji rejting, ali smatram da imamo daleko važnijih problema u državi koje trebamo rješavati od priče o kandidatskim listama i kandidatima – kazao je Nikšić.

Kada je riječ o eventualnom okrupnjavanju ljevice u Tuzlanskom kantonu, SDP BiH je, navodi Nikšić, otvoren za razgovore sa svim drugim političkim partijama. Inače, na sjednici GO SDP-a u Tuzli razgovaralo se i o finansijskom izvještaju za 2017. i finansijskom planu za 2018. godinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.