SAOBRAĆAJ

Oprez zbog odrona, pojačan promet na izlazu iz BiH

Ilustracija

Fena

6.4.2018

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajaju se putevi: Sarajevo - Foča, Bihać - Bosanska Krupa, Konjic - Mostar, Donji Vakuf - Jajce - Banja Luka, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac.

Na svim pravcima preporučuje se opreznija vožnja.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad - Lepenica, zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Radovi na sanaciji klizišta izvode se i na lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever - Sarajevo zapad, zbog čega je saobraćaj na ovom lokalitetu usporen.

Na regionalnom putu R-441 Zenica - Vjetrenice, zbog neophodnih radova na lokalitetu Mala Broda, od 7 do 17 sati vozila saobraćaju jednom trakom, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Pred nama su dani vikenda, kao i praznik, tako da se tokom dana očekuje pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prijelazima.

Pojačan je promet vozila i duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.