KISELJAK

Priredbom, recitalom i igrokazom učenici obilježili Dan škole

Z. K.

6.4.2018

Svečanom priredbom, pjesmama, recitacijama, igrokazima, ritmikom i folklorom učenici i nastavnici Osnovne škole „Kiseljak 1“ u Kiseljaku obilježili su Dan škole.

Prema riječima direktora ove škole Nermina Merhemića, škola slavi 111 godina postojanja i rada te je istakao da je u OŠ "Kiseljak 1" u posljednjih godinu i po urađen niz projekata koji se odnose na adaptaciju zgrada, a sve da bi mališanima bilo lijepo, ugodno i sigurno na nastavi.


Proslavi Dana škole prisustvovali su roditelji, učenici i zvanice iz javnog života Kiseljaka koji su bili oduševljeni onim što su im mališani priredili.

Tom prilikom i najuspješnijim učenicima sa općinskih takmičenja iz matematike, engleskog jezika, vjeronauke i fizike načelnik općine Kiseljak Mladena Mišurića-Ramljaka, Šaban ef. Šljivara i predsjednik UO škole, Abas Mušanovića dodijelili su diplome i novčane nagrade koje je obezbjedila Općina Kiseljak.

- Pošto je 8. april i međunarodni dan Roma škola je učenicima, njih 57, i njihovim roditeljima čestitaka medžunaridni Dan roma – istakao je Merhemić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.