ZAKONODAVSTVO

Obrtnici neće prihvatiti prijedlog zakona o obrtu

Sa sjednice u Mostaru

Al.B

11.4.2018

Udruženja obrtnika, sve kantonalne Obrtničke komore, kao i obrtnička komora FBiH kategorički odbacuju, ne mogu i neće prihvatiti prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima, kojeg je u parlamentarnu proceduru uputila Vlada FBiH. 

- Prihvatanje Prijedloga zakona o obrtu i srodnim djelatnostima moguće je jedino ukoliko se prihvate primjedbe koje su u proteklom periodu dostavljane od strane obrtničkog sistema. Obrtnici su spremni na razgovor i traženje povoljnih rješenja u korist obrta i dobrobiti obrtništva, a u slučaju da se naši prijedlozi ne uvrste u prijedlog zakona iskoristit ćemo sva zakonom dopuštena sredstva kako bi zakon o obrtu bio zakon za obrtnika, a ne protiv obrtnika – saopćeno je nakon sjednice Skupštine Obrtničke komore FBiH, koja je danas održana u Mostaru. 

Obrtnici podsjećaju da su u proteklom periodu iznijeli svoje prijedloge i primjedbe na radne verzije zakona, upozoravali da se prijedlog značajno razlikuje od nacrta zakona, te da ništa od toga nije prihvaćeno od strane predlagača.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.