Nevolje u SDA

Vratili se, pojeli tortu i opet napustili stranku

F. S.

Foto: S jednog od prijema u SDA


Edin Ramić, potpredsjednik SDA i federalni ministar za raseljena i izbjegla lica, prije nekoliko dana je imenovan i za povjerenika SDA u Zvorniku. Još u septembru prošle godine Ramić je imenovan za povjerenika SDA u Kalesiji, kada je počeo i s vraćanjem starih članova u stranku, a posebno pompezno je vršeno učlanjivanje „preletača” iz drugih stranaka. Uz pres-konferencije, sve je praćeno i čašćenjem tortama.  

No, nisu svi stari članovi SDA blagonaklono gledali na sve, a pogotovo na povratak bivših SDA-ovaca.

- Dvadeset godina radim za SDA i nikad nisam pojeo tortu. Dođe mi da napustim stranku i da se ponovo vratim, ne bih li i ja okusio torte - kazao je jedan od njih.

  • Ubuduće će im trebati plastična torta

    Ubuduće će im trebati plastična torta


U međuvremenu, mnogi od onih koji su na pompezan način primljeni u SDA sada su je napustili da bi se priključili Kukićevoj PDA. U Kalesiji sada šereti zbijaju šalu na račun pojedenih torti.

- Mangupi pojedoše tortu i odoše. Ubuduće bi SDA, radi ušteda, kada bude primala nove članove, trebala iznositi plastičnu tortu. Čisto da je novinari fotografiraju, a poslije da se vrati u ormar, a ovako kako se radi ne isplati se, pojedu se torte, a članovi odoše – savjet je jednog Kalesijca za budući rad SDA.

Više o temi SDA

NA LICU MJESTA
Čekamo da nas uhapse i pošalju u zatvor

Više o:

SDA Edin Ramić
NA VRH

Podijeli članak na