ZAHTJEVI

Marković: Kritiziraju me besposličari, mnogi su se banjali na račun države

Arhiv

srpskainfo

24.4.2018

Javnost u BiH bruji o zahtjevu poslanice SNSD-a u Predstavničkom domu BiH Milice Marković da joj Zajednička parlamentarna komisija za administrativne poslove odobri skoro 3.000 KM za banjsko liječenje u Srbiji.

– Posljednje tri godine imam ozbiljne zdravstvene probleme s kičmom, što vremenom postaje sve progresivnije – napisala je u zahtjevu o kome će Komisija odlučiti na idućoj sjednici.

Marković za Srpskainfo kaže da se mnogo ne obazire na negativne komenatre onih koji su njen zahtjev nazvali sramnim, imajući u vidu velike plaće poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH.

– Nemam komentara na to. To su besposleni ljudi koji komentiraju na portalima, koji se time bave. Znam da je moj zahtjev podnesen na osnovu odluke ili Pravilnika Administrativne komisije. Šta god da odluči, ja ću takvu odluku prihvatiti – kaže Marković.

Kako je kazala, prije nego što je predala zahtjev koji je dospio u javnost, prvo se za pomoć obraćala Fondu zdravstvenog osiguranja Srpske, sa zahtjevom da joj pokrije troškove liječenja kičme, koje je predložio ljekar specijalista.

– S obzirom na to da me Fond odbio u prvostepenom i drugostepenom nivou, jer to ne može finansirati, budući da je liječenje potrebno u Srbiji, naravno da ću iskoristiti mogućnost koju su iskoristili neki drugi poslanici. Nisam ni prva ni posljednja – poručuje Marković.

Prema podacima Centra civilnih inicijativa, ukupna primanja poslanika Predstavničkog doma BiH prošle godine iznosila su od 4.800 do 6.500 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.