KRAJINA

U ponedjeljak skup podrške generalu Dudakoviću, oficirima i pripadnicima Petog korpusa ARBiH

A. Sadiković

29.4.2018

Krajišnici, koji su još u nevjerici i šoku zbog hapšenja generala Atifa Dudakovića, komandanta i ostalih oficira i boraca Petog korpusa ARBiH, u ponedjeljak, 30. aprila, na gradskom trgu u Bihaću na velikom skupu izrazit će svoje neslaganje s tim činom i izraziti podršku svome komandantu i ostalim borcima, koji su zbog navodno počinjenih ratnih zločina tokom odbrane BiH od agresije, počinili ratni zločin. Skup organizira Koordinacija boračkih udruženja Unsko-sanskog kantona, uz podršku krajiških općina, gradova i Vlade USK. 


"Herojska odbrana nije i ne može biti zločin“, moto je skupa, kaže Almir Tutić, predsjednik Koordinacije temeljnih boračkih organizacija USK, i „stoga ćemo se okupiti na gradskom trgu u Bihaću i pružiti podršku našem komandantu Dudakoviću i ostalim oficirima i borcima Petog korpusa ARBiH i izraziti nezadovoljstvo tim činom. Jer heroj odbrane BiH Dudaković dostupan je 23 godine i sada se čini ovakvo nešto i na ovakav način''.

Najavljen je dolazak velikog broja Krajišnika, građana iz svih općina i gradova Kantona, saboraca, prijatelja, učenika, studenata.

- Govorit će saborci komandanta Dudakovića i neće imati nikakav politički predznak. Bit će to naša podrška, zahvala nas, Krajišnika, našem komandantu za sve što je učinio za odbranu BiH i Bihaćkog okruga, koji je 1.201 dan bio u blokadi i borio se s Vojskom RS, vojskom tzv. SAO Krajine, vojskom tadašnje Jugoslavije i pripadnicima Abdićeve tzv. Narodne odbrane i kroz sve što smo prošli za taj 1.201 dan, koji su zločini počinjeni u Bosanskoj krajini od strane agresora, nadilazi granice normalnog - kaže Besim Dizdarić, predsjednik Udruženja „Patriotska liga“ USK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.