REAKCIJE

Amra Haračić demantirala navode iz DF-a: Nisam trgovala mandatom, moji mailovi su montirani

Avaz.ba

6.5.2018

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Amra Haračić demantirala je saopćenje Demokratske fronte (DF), navodeći da je njena navodna e-mail prepiska s Mirsadom Kukićem i Enverom Bijedićem - montirana.

-Želim demantirati saopćenje DF-a i upoznati javnost da je riječ o klasičnoj montaži moje navodne e-mail prepiske u kojoj je navedeno kako trgujem zastupničkim mandatom, kojom mi je kroz ovaj sramotni, brutalni, neljudski napad, nanesena ne samo politička, nego i ljudska šteta.

Ona će, piše u saopćenju, zbog "sramotnog napada" već sutra (ponedjeljak) Tužilaštvu podnijeti krivičnu prijavu protiv Demokratske fronte i odgovornog lica zbog krivičnog djela "Lažno predstavljanje" iz člana 369. KZ FBiH.

-Želim upoznati javnost da je u današnje vrijeme vrlo jednostavno koristeći informatičke mogućnosti kreirati i monitirati bilo kakve prepiske, gdje se kreiraju e-mail adrese i onda šalju mailovi kao da su sa vaše lične adrese, što je najverovatniji događaj kojim će se u narednom periodu nakon podnošenja krivične prijave protiv DF-a, baviti tužilaštvo i sud - ističe Haračić.

- Također, da se radi o čistoj motaži kojom se željela postići moja trajna politička i lična diskreditacija govori i činjenica kako su navodni presretnuti mailovi već postavljani u komentaru portala Klix, te kako u jednom od tri montirana maila koje Demokratska fronta u svom saopćenju nije objavila (na slici), stoji da ja navodno upućujem pitanje aprila 2018. godine, a dobijam odgovor u aprilu 2017.godine. Dakle, godinu ranije sam dobila odgovor, što je suvišno komentirati, i samo po sebi govori o montiranom materijalu i svakako metodama i načinu djelovanja DF-a.


Da bi ova gnusna laž i metode na koju su spremni iz DF-a bila svima jasnija, na kraju želim postaviti i pitanja: zašto Željko Komšić, kada već tako dugo ima moje presretnute mailove koji datiraju još od prije godinu dana i ranije, nije odmah reagirao i očistio svoje redove, kako to voli reći, isključio me iz DF-a, a ne dopustio da „trgujem“ mandatom i obavljam funkcije zastupnika u PFBiH i Nadzornom odboru DF-a.

Također, postavlja se pitanje šta je to Demokratska fronta i da li to Demokratska fronta inače prati tuđe kanale komunikacije što je dopušteno samo Tužilaštvu po nalogu suda, a prema Krivičnom zakonu FBiH kao krivično djelo „Neovlašteno prisluškivanje i zvučno snimanje“ se kažnjava sa zaprječnom novčanom kaznom ili kaznom do tri godine zatvora.

I na kraju, želim postaviti pitanje Željku Komšiću i svima nama: da li to Željko Komšić i koliko često razmjenjuje mailove sa Mirsadom Kukićem?

Ovo samo potvrđuje činjenicu da se radi o stranci koju sam morala napustiti jer se isključivo bavi populizmom, lažima, obmanama i demagogijom. S obzirom na to da nemaju šta niti predstaviti, niti poručiti, ostali su im samo napadi i proizvođenje konflikta koji su ovog puta prešli granice i onog minimalnog ljudskog ponašanja, na koji se tako voli pozivati Željko Komšić – stoji na kraju saopćenja Amre Haračić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.