BIH

Spriječeno krijumčarenje državljanina Turske, zaplijenjeno 2.270 kutija cigareta

Avaz.ba

7.5.2018

Policijski službenici Granične policije BiH 6. maja 2018. godine, na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko, u Peugeotu bh. registarskih oznaka otkrili su 2.270 kutija cigareta akciznih markica Makedonije. Cigarete su otkrivene u namjenski napravljenim bunkerima u vozilu.

Protiv ovog 29-godišnjeg bh. državljanina bit će predat izvještaj Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje. Cigarete "chesterfield", tržišne vrijednosti oko 10.000 KM, privremeno su oduzete.

Dva dana ranije, pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok - Bijeljina GPBiH su pregledom BMW-a u graničnom pojasu otkrili i zaplijenili 250 kutija cigareta "ashima" bez potrebne dokumentacije.

Spriječeno krijumčarenje državljanina Turske

Policijski službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Zapad - Bosansko Grahovo GPBiH 5. maja 2018., kontrolom Renaulta u naselju Vedro Polje u graničnom pojasu, spriječili su krijumčarenje državljanina Turske.

U vozilu su se nalazila dva državljana Bosne i Hercegovine. Jedan od njih je ispitan u svojstvu svjedoka kao i državljanin Turske, dok će protiv Š. A. (1944.) Tužilaštvu BiH biti predat izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi. Državljanin Turske predat je pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Uhapšeni prema potragama

Pripadnici GPBiH na MGP Bosanska Gradiška 5. maja 2018., prilikom ulaska u BiH, uhapsili su 40-godišnjeg bh. državljanina, jer ga potražuje Osnovni sud u Prnjavoru zbog prekršaja izbjegavanja izdržavanja. S. D. predat je službenicima Sudske policije Banja Luka.

Isti dan, na MGP-u Bosanska Gradiška, prilikom ulaska u BiH, uhapšen je 42-godišnji državljanin Hrvatske. Utvrđeno je da M. M. potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela krađa. Predat je službenicima Sudske policije Odžak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.