BIH

Profesori, pravnici, menadžeri pale i žare Drugom ligom RS

Stadion FK Dubrave: Mještani su vatreni navijači

Piše: B. G.

9.5.2018

Lijevčansko selo Dubrave poznato je širom Bosne i Hercegovine po vrijednim i složnim mještanima, mlijeku i fudbalu. U ovom selu nadomak Bosanske Gradiške ima dvadesetak farmi muznih krava, nekoliko industrijskih pogona, ali pažnju javnosti ipak najviše privlači istoimeni fudbalski klub.

Formiran 1948. godine, FK Dubrave upravo ove godine doživljava svoj najveći uspjeh.

Iako su se lani plasirali u Drugu ligu RS, grupa zapad, mnogi su bili skeptici i bojažljivi, nadajući se žestokoj borbi za opstanak. Dubrave su danas, pet kola prije kraja, peti na tabeli, ostavivši iza sebe čak 11 klubova.

- Mi smo veoma složni, živimo za fudbal. Svake nedjelje tribine našeg stadiona su pune, a kada Dubrave gostuju, organizovano idemo uz svoju ekipu. U selu vlada prava euforija, utakmice nam dođu kao relaksacija i odmor od svakodnevnih obaveza - kaže Smajil Cimirotić, jedan od najvatrenijih navijača svog kluba.

Klub Dubrave ima bolju infrastrukturu od mnogih premijerligaša. Tribine su komforne i natkrivene, klupske prostorije opremljene, a sve obaveze prema fudbalerima i stručnom štabu ispunjavaju se na vrijeme.

Zanimljivo je i to da Dubrave imaju najškolovaniju ekipu u BiH, jer više od polovine igrača ima fakultetske diplome. Tako na teren svake nedjelje istrče pravnici, profesori, ekonomisti, menadžeri i stručnjaci drugih profila.


Klub Dubrave ima pravi recept za odlične rezultate na sportskom polju i za promociju sela, koje je snažno stalo iza svoje ekipe 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.