BIH

U Sarajevu sutra orkestar Bečkog opernog bala

Učesnicima i gostima Drugog austrijskog bala na raspolaganju mnoge prostorije u Vijećnici

Piše: E. Sk. - A. Nu.

11.5.2018

Austrijska ambasada u BiH drugi put sutra će upriličiti Austrijski bal u sarajevskoj Vijećnici.

Drugu godinu zaredom Sarajevo i na ovaj način staje rame uz rame s brojnim svjetskim i evropskim gradovima u kojima se bal tradicionalno organizira. U jednoj balskoj sezoni širom svijeta se održi više od 1.500 balova, od toga više od 400 samo u Beču. Tokom jedne sezone balovi privuku oko pola miliona posjetilaca - izjavila je Zinaida Jamakosmanović, članica Organizacijskog odbora i direktorica "Zi Public Relations" agencije.

Jamakosmanović je izrazila zadovoljstvo što će, osim centralnog podija, koji je namijenjen za valcer, učesnicima i gostima Drugog austrijskog bala biti na raspolaganju i druge prostorije u Vijećnici. 

Činimo sve da bi se program učinio atraktivnim za sve muzičke ukuse posjetilaca te će u pet plesnih sala svakog sata biti nuđeni novi sadržaji – kaže Jamakosmanović.

Uz to, dodala je da u glavni grad naše zemlje dolazi i orkestar Bečkog opernog bala, a program će upotpuniti i Vojni orkestar iz Koruške, Tango-trio Eudiates te pijanista Robert Verner (Werner). Otkrila je da će kroz izuzetno bogat program Drugog austrijskog bala posjetioce ove godine voditi šarmantni voditeljski par - Merima Šemić i Dejan Kukrić.

Interes kako posjetilaca tako i medija je izniman kada je Drugi austrijski bal u pitanju. Veliki broj osoba dolazi u Sarajevo samo da bi prisustvovao balu i time se potvrđuje potreba da se ovakvi događaji uvrste u kulturnu, ali i u turističku ponudu glavnog grada Bosne i Hercegovine - navela je Jamakosmanović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.