SJEDNICE

Parlament BiH o Zakonu o plaćama i naknadama u institucijama BiH

S. D.

30.5.2018

Predstavnički dom PSBiH obavio je raspravu o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač zastupnica Maja Gasal-Vražalica (DF).

Ovim izmjenama predlaže se da se ponovo u zakon uvede odredba da se zaposlenima u institucijama BiH naknada za dolazak na posao i odlazak sa posla odredi prema obračunu koji se zasniva na cjenovniku javnog gradskog i javnog međunarodnog prijevoznika koji je najpovoljniji, pod uvjetom da zaposlenom omogućava redovan dolazak na posao i povratak s posla.

Kada je prije tri godine Vijeće ministara BiH donijelo odluku o prijevozu kojom su mnogi bili diskriminirani, tada su protiv sadašnjeg obračuna naknada za prijevoz bili jedino četiri poslanika SBB-a te jedan poslanik SDA.

Na to je danas ukazao i poslanik SBB-a Damir Arnaut, kazavši da će SBB ostati dosljedan svojim uvjerenjima koje je još prije tri godine prezentirao u ovom domu, da su te izmjene bile loše i nepromišljene. Stoga će, kazao je Arnaut, SBB podržati izmjene tog zakona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.