BUNT GRAĐANA

Gradačac: Peti miting podrške Selmiru Mašetoviću

Zoran Matkić

5.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Građani Gradačca večeras su se po peti put okupili na gradskom trgu kako bi dali podršku Selmiru Mašetoviću, ali i pokazali njegovoj porodici da nisu sami u ovim, za njih, veoma teškim trenucima.

Husein Mašetović, otac uhapšenog Selmira, zahvalio je građanima, medijima i pojedinim političkim liderima na podršci koju pružaju njegovoj porodici.

- Konačno sam danas čuo glas svog Selmira. Neposredno prije ulaska u džamiju zazvonio mi je mobilni i javio mi se glas na turskom jeziku. Nisam u početku ništa razumio, a onda sam začuo glas svog sina. Razgovarali smo desetak minuta i najbitnije da mi je Selmir živ i zdrav. Rekao mi je: "Babo, ništa se ne brini, ovo će se ispraviti, ja nisam terorista." Nikad u životu nisam radosniji ušao u džamiju - kaže Husein. Dodaje da se tokom dana telefonski čuo i sa konzulom Bosne i Hercegovine u Turskoj, koji mu je kazao da je odnos u zatvoru prema Selmiru sasvim korektan.

- Konzul mi je prenio da se danas susreo i razgovarao i sa tužiocem koji mu je rekao da bi ovaj slučaj uskoro mogao biti riješen. Sutra će advokat posjetiti Selmira, a nakon toga ću znati hoću li ja moći i kada posjetiti svog sina - naglašava Husein.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.