FELJTON O POLITIČKIM UBISTVIMA

MORA SE SAZNATI: Ko je ubijao u ime države?

E. D. A.

8.6.2018

- Ramiz Delalić Ćelo ubijen je 2007. godine na isti način kao i čovjek koga je, kako sam Delalić kaže, on trebao ubiti devet godina ranije, dakle Nedžad Ugljen, zamjenik direktora AID-a. U policijskim i mafijaškim krugovima se kaže ubistvo istim rukopisom... 

Sin Bakir

Ono što je nedvosmisleno jasno jeste: da je vrh državne bezbjednosti SDB, odnosno kasnije AID, usko sarađivao i koristio mafijaše za specijalne poslove i da je nad tom “neprincipijelnom koalicijom“ lebdio blagoslov Alije Izetbegovića, čijim je stopama nastavio da gazi njegov sin Bakir.

Kada su se interesi previše prepleli i kada je mafija počela imati državu u šahu, počela su uklanjanja neugodnih svjedoka. Svi oni: Nedžad Herenda, koji je slučajno preživio, Nedžad Ugljen i Ramiz Delalić radili su za istu službu i imali su istog šefa - tvrdio je Senad Avdić u „Slobodnoj Bosni” od 26. jula 2007. godine.

Upravo u tom broju „Slobodna Bosna” donijela je već poznati Delalićev intervju, objavljen posthumno, odnosno nakon njegovog ubistva izvršenog 27. juna 2007. ispred stana u kojem je živio, u Odobašinoj ulici u centru Sarajeva.


Završne riječi Ramiza Delalića Ćele u „Slobodnoj Bosni” mogu dovesti do stvarnih izvršilaca i nalogodavaca zločina

Avdić je pod naslovima „Kako se ubijalo u ime države; Završne riječi Ramiza Delalića: Bakir je sve znao o planiranju Ugljenovog ubistva!” objavio Delalićevo svjedočenje iz kojeg je potpuno jasno zašto je on bio ozbiljna smetnja i prijetnja bošnjačkoj državnoj mafiji.

Podsjetimo, svjedočeći o podzemnim tokovima bošnjačke državne policijske i parapolicijske scene, na direktno novinarsko pitanje “Kakav je Vaš utisak, je li Bakir Izetbegović bio upućen u planiranje Ugljenovog ubistva”, Delalić je eksplicitno odgovorio: “Lično, mislim da je sve znao oko toga!”

Državna mafija

Objavljivanjem feljtona o političkim ubistvima u 342 nastavka naša novina dala je historijski dokument od izuzetnog značaja za konačno pokretanje pravih istraga u smjeru koji će i zaista dovesti do stvarnih izvršilaca i nalogodavaca zločina iza kojih nedvojbeno stoji državna mafija.

Naravno, samo nezavisni, objektivni, pošteni, pravedni i hrabri sudije i tužioci mogu rasvijetliti ovaj zamršeni mozaik atentata, ratnih pogibija, nesretnih slučajeva, samoubistava i navodnih prirodnih smrti, na koje smo podsjećali svakodnevno u posljednjih godinu i četiri mjeseca.

Na potezu je, dakle, pravna država da, uz pomoć hiljada objavljenih činjenica, svjedočenja, dokumenata i neoborivih dokaza koje je pružio i naš feljton, konačno stavi tačku na misterije zvane: Fadil Đozo, Hakija Turajlić, porodica generala Sefera Halilovića, Mušan Topalović Caco, Jusuf Juka Prazina, Safet Zajko, Enver Šehović, Midhat Hujdur Hujka, Abdulah ef. Kubat, Irfan Ljubijankić, general Mustafa Hajrulahović, Arif Pašalić, general Mehmed Alagić, Nedžad Ugljen, Jozo Leutar, Ramiz Delalić Ćelo, Ismet Bajramović Ćelo, akademik Sulejman Redžić.

(Kraj)


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.