BIH

Čović u Tuzli: Budućnost Hrvata mora biti u našim rukama

Srna

12.6.2018

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je danas tokom radnog sastanka s članovima Kantonalnog odbora ove stranke u Tuzli da je na svim, a pogotovo na nivou BiH, neophodno ostvariti izborni rezultat koji će omogućiti nastavak borbe za Hrvate u svim sredinama BiH.

- Taj cilj nema cijenu, jer budućnost Hrvata mora biti u našim rukama - rekao je Čović na sastanku, kojem su, osim predstavnika Kantonalnog odbora HDZ-a, prisustvovali članovi Predsjedništva stranke Lidija Bradara i Jelka Milićević te generalni sekretar Miljana Glamuzina.

Čović je istakao da HDZ ima priliku da u Tuzlanskom kantonu bude dio skupštinske vlasti te da ne vidi drugu stranku koja bi mogla značajnije utjecati na rezultat hrvatskih glasova iz tog kantona, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

- Dobra komunikacija, rad i rezultat sigurno će iznjedriti i pomake u vidu političkih kadrovskih rješenja hrvatskih predstavnika ovog kantona - istakao je Čović, koji se osvrnuo i na izmjene Izbornog zakona i političku situaciju u BiH.

Predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a Danijel Vidović je u ime cijelog odbora ove stranke Čoviću dao punu podršku u kandidaturi za reizbor na dužnost hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.