BIH

Dragan Čović u Rusiji ispratio pobjedu Hrvatske protiv Islanda

Čović odgledao susret sa tribina Rostov Arene

Avaz.ba

26.6.2018

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a Dragan Čović ispratio je večeras sa tribina Rostov Arene posljednju utakmicu reprezentacije Hrvatske u grupnoj fazi protiv Islanda, koju su Vatreni riješili u svoju korist rezultatom 2:1.

- Aktivno praćenje nogometnog Svjetskog prvenstva u Rusiji nije zaobišlo ni Bosnu i Hercegovinu, uprkos žalu što i nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije prisutna na velikoj pozornici i turniru najboljih svjetskih ekipa. Predsjednik Čović je odavno pokazao da je veliki navijač i da aktivno prati te redovno zaigra najvažniju sporednu stvar na svijetu - navodi se u saopćenju HDZ-a BiH.

U saopćenju se navodi da je nakon što je odgledao utakmicu Čović čestitao i Davoru Šukeru, predsjedniku HNS-a i Anti Kulušiću dopredsjedniku na plasmanu u osminu finala.

- Nakon i treće uzastopne pobjede u grupnoj fazi, predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović čestitao je igračima, selektoru Zlatku Daliću i stručnom štabu Hrvatske reprezentacije na još jednoj velikoj predstavi, pobjedi i plasmanu u osminu finala Svjetskog prvenstva. Uz veliki broj navijača koji su u kockastim dresovima bodrili Vatrene, Čović se pozdravio i sa Stipom Modrić, tatom Luke Modrića, izrazivši uvjerenje kako će i naredna utakmica osmine finala SP-a protiv Danske završiti kao i ove tri u grupnoj fazi, velikom pobjedom Hrvatske reperezentacije - zaključuje se u saopćenju Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.