BIH

Čavka: Uspostaviti politiku obrazovanja i dostojanstva

( Arhiva)

Avaz.ba

12.7.2018

Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i šef Kluba Koalicije Domovina u Narodnoj skupštini RS Admir Čavka rekao je da veliki pomak u BiH predstavljaju novi birači kojih, prema podacima Centralne izborne komisije BiH, u našoj zemlji ima 28.000.  

- To je pomak koji vraća nadu u promjene. Pogotovo u povratničkim porodicama u manjem bh. entitetu. Mnogo toga je učinjeno da ljudima koji ne žive u BiH probudimo nadu i da im kažemo da mogu da mijenjaju povratničku svakodnevicu - istakao je Čavka.

Dodaje da je došlo vrijeme da se mijenja monotona politika „freza i plastenika“ koja nikome nije donijela dugoročno dobro i da umjesto nje treba uspostaviti politiku obrazovanja i dostojanstva.

On dodaje da su povratnicima prije svega potrebna nova radna mjesta koja će ih zadržati na kućnim pragovima. Savez za bolju budućnost BiH se, istakao je on, uključio u registraciju novih birača iz dijaspore.

- Naši timovi svakodnevno popisuju ljude iz dijaspore. Službe stranke će i nakon registracije imati komunikaciju s ovim ljudima. Stoga je veoma bitno da se do 24. jula svi uključimo i damo maksimum u samoj registraciji glasača. Samo zajedno možemo praviti bolju budućnost za sve nas koji svaki dan živimo u ovoj zemlji – istakao je Čavka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.