„AVAZ“ OTKRIVA

Interni oglas u FMUP-u: Već se zna koga je Čampara nagradio

Piše: M.Aš.

18.7.2018

Iako je interni oglas za unapređenje državnih službenika u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova objavljen 11., a traje do 21. jula, već je poznato ko će dobiti nove pozicije u FMUP-u, kojim još nekoliko mjeseci rukovodi ministar Aljoša Čampara.

Svrha oglasa, što smo već i pojasnili, jeste isključivo pravljenje stranačke baze u FMUP-u, tri mjeseca prije izbora, ali i nova uhljebljenja podobnih kadrova, jer kako drugačije objasniti da je Čampara, rekorder po zapošljavanju, čekao kraj mandata da budu nagrađeni državni službenici.

Tako su, prema informacijama „Avaza“, već poznati, a s njima su objavljeni i razgovori, kandidati koji zadovoljavaju uvjete internog konkursa. Važno je samo da, radi procedure, pošalju prijavu. Nezvanično saznajemo da će novi šef Odsjeka za odnose s javnošću, kako stvari stoje, postati Tajana Šaković, mjesto šefa Odsjeka za normativno-pravne poslove rezervirano je za Samira Čolaka, a mjesto šefa Odsjeka za državljanstvo i matične knjige pripada Safetu Šatari.

Na čelo Odsjeka za javne nabavke trebala bi doći Jasminka Ademović, a za šefa Odsjeka za opće i zajedničke poslove Mirsad Hajdarević. Zanimljivo je da se pojavila i šesta pozicija, prema internom oglasu, i to za šefa Odsjeka za međunarodne odnose. Ova pozicija rezervirana je za Dženisa Ćatića. Nakon internog, Čampara će raspisati i javni oglas, kako bi onda popunio upražnjena mjesta službenika koje je unaprijedio.









Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.