ODLUKOM VLADE FBIH

Veliki projekt: Svi objekti FMUP-a na Vracama bit će utopljeni

Cilj projekta je demonstriranje prednosti poboljšanja energetske efikasnosti u zgradama javnog sektora

Policijska akademija Vrace. FMUP

A. O.

16.3.2023

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrila je utopljavanje svih objekata Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova koji se nalaze u kompleksu Policijske akademije na Vracama, a čije utopljavanje je tražio federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara.

U narednom periodu bit će utopljeni svi objekti Policijske akademije FMUP-a (objekat „E“, paviljon „C“, paviljon „D“ i paviljon „G“) i Federalne uprave policije FMUP-a (paviljon „B“, objekat „H“ i Centar za forenzička ispitivanja) koji se nalaze na Vracama.

Ranije je na prijedlog federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare izvršeno utopljavanje nastavnog objekta u Policijskoj akademiji kao i paviljona „A“ u kojem su smješteni polaznici osnovne policijske obuke.

Po okončanju implementacije usvojenog projekta svi objekti FMUP-a koji se nalaze u krugu Policijske akademije FMUP-a bit će utopljeni čime će biti stvoreni bolji uslovi za rad, obuku polaznika osnovne policijske obuke kao i smještaj kadeta.

Cilj projekta je demonstriranje prednosti poboljšanja energetske efikasnosti u zgradama javnog sektora i podrška razvoju skalabilnih modela finansiranja energetske efikasnosti. Projekt AF BEEP je pokrenut 2020. godine, a u FBiH ga implementira Federalno ministarstvo prostornog uređenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.