BIH

Čović: Neizmjerno me ražalostila vijest o smrti poštovane gospođe Hatidže

Avaz.ba

24.7.2018

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović uputio izraze suaučešća Udruzi “Majke Srebrenice” povodom smrti Hatidže Mehmedović. 

"Njeno hrabro majčinsko srce predugo je nosilo neopisivo teško breme boli. Ipak, uvijek je stajala uspravno i hrabro svjedočila istinu i pravdu. Neumorno nas je učila oprostu i pomirenju. Njene poruke i život ostaju za nauk svima nama, ali i cijelome svijetu, a njena dobra sjena će uvijek bdjeti nad našom domovinom kojoj su potrebne hrabre, snažne i ponosite žene poput naše Hatidže", stoji u saopćenju Dragana Čovića.

On navodi da su život i zaostavština gospođe Hatidže Mehmedović obveza svim ljudima dobre volje da čine sve da se više nikada ne dogodi neka nova Srebrenica, nigdje i nikome.

Uvijek ćemo je se sjećati kao žene velikog srca, sinonim snage i istrajnosti, neustrašivog borca za istinu i pravdu koja je iza sebe ostavila neizbrisiv trag i dala primjer svima nama. Otišla je mirno u susret svojim najmilijima za kojima je toliko dugo čeznula, a mi je pamtimo kao simbol patnji svih majki Srebrenice koje dok žive u sebi nose najveću bol, s kojom je nemoguće ljudski ne suosjećati i ne osjetiti svu njenu veličinu. Žena koja je u svoj svojoj patnji umjela smoći snage i volje pomoći i pružiti ruku pomirenja, za sobom je ostavila trajnu obvezu svima nama da nikada ne odustanemo od borbe za istinu i pravdu. Kao hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjednik HDZ BiH i HNS BiH i u svoje osobno ime upućujem izraze najdublje sućuti", zaključuje se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.