AFERA

Raspisan novi konkurs u Zavodu zdravstvenog osiguranja KS, uvjete ispunjava i Haris Zahiragić

Haris Zahiragić

NAP

30.7.2018

Bivši predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) Haris Zahiragić prošle je godine zaposlen u Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo (ZZO KS) pod sumnjivim okolnostima, što je izazvalo burne reakcije i rasprave na društvenim mrežama, piše NAP.

Nedavno je raspisan novi oglas za prijem u radni odnos na pet funkcija u Zavodu zdravstvenog osiguranja KS, kojim upravlja Samir Turković (SDA), a za jednu od tih pozicija – stručni saradnik za zdravstveno osiguranje - uvjete ponovo ispunjava Zahiragić, piše agencija Patria. 

Za ovu poziciju traže se dvije osobe sa VII stepenom stručne spreme, pravni fakultet, s jednom godinom iskustva. Zahiragić u ZZO KS radi već cijelu godinu, diplomirao je na Pravnom fakultetu u Sarajevu, pa bi, ukoliko bude zainteresiran, mogao biti unaprijeđen za stručnog saradnika u toj kantonalnoj instituciji.

Aferu oko zaposlenja Zahiragića u ZZO KS mediji su otkrili tačno prije godinu, što je ocijenjeno kao nagrada SDA Zahiragiću za sve što je kao predsjednik SPUS-a uradio za tu stranku.

Zahiragić je od 2015. do 2016. godine bio predsjednik Skupštine Udruženja studenata prava i radio kao pripravnik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, gdje je obavljao pravne poslove u Administrativno-pravnoj komisiji, ustavnopravnoj misiji, Zakonodavnoj komisiji i Klubu delegata iz reda bošnjačkog naroda. 

Nakon toga postao je član Senata Univerziteta u Sarajevu i obnašao funkciju predsjednika SPUS-a. Aktuelni je član Upravnog odbora UNSA-e i budući kandidat SDA na izborima za Skupštinu KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.