RODITELJSKA KUĆA

Igrači FK Sarajeva posjetili djecu oboljelu od raka

Mališanima podijeljene i karte za utakmicu Sarajevo - Atalanta

Piše: A. Č.

31.7.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Roditeljska kuća ima mnogo prijatelja i predstavlja jedan od najhumanijih projekata na području Bosne i Hercegovine, kako svojom namjenom tako i svim onim što znači porodicama koje u njoj borave

Jedno od najdužih prijateljstava je i ono s FK Sarajevo, čiji su uprava i igrači odlučili kroz projekt „Prijatelj Roditeljske kuće“ pružiti ruku podrške djeci oboljeloj od raka i njihovim najbližima.

Mjesto gdje su sretni

Roditeljska kuća djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama predstavlja prije svega dom, mjesto gdje jedino osjete sreću i radost u dugotrajnom i teškom procesu liječenja, mjesto gdje se smiju, gdje dobivaju razumijevanje i podršku, mjesto gdje se ne osjećaju drugačijima.

Da bi uopće bila izgrađena, bila je potrebna podrška cjelokupne bh. društvene zajednice, a sam njen opstanak je, također, zavisio od volje dobrih ljudi. Uprava i igrači FK Sarajevo, u to ime, izabrali su da finansiraju jedan apartman, koji nosi ime „Tetris“, čiji će biti pokrovitelj na tri godine.

Tako će FK Sarajevo, u čije je ime ugovor potpisala direktorica kluba Sabrina Buljubašić s Roditeljskom kućom, simbolično poslagati kockice dobrote i čvrste volje, a samim tim i najbolju kombinaciju za dobrobit djece oboljele od raka i njihovu što bržu pobjedu i brži oporavak.

- Svojom posjetom Roditeljskoj kući donijeli su pregršt pozitivne energije i zapljusnuli je valom radosti. Uvjereni da, samo ako izvučemo dobro iz sebe i činimo dobro, možemo napredovati kao društvo. Pomoći djeci oboljeloj od raka i više je od činjenja dobra. Kada budete dio spašavanja života barem jednog djeteta, vi ste sačuvali cijeli jedan svijet, uložili u budućnost i unaprijedili ovaj svijet za jednog čovjeka – saopćeno je iz Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“.

- Kada znamo da imamo smještaj, lakše nam je, a da ne pričamo o svemu što dobivamo u Roditeljskoj kući. Veliko je olakšanje kada znate da se možete fokusirati samo na svoje dijete i liječenje, bez razmišljanja o finansijskoj strani problema. Ovakvo oboljenje nosi velike probleme sa sobom, pored velikog straha za život svog djeteta. Veoma smo zahvalni FK Sarajevo što su došli, i prošli put i sada, što su nam pokazali da nismo zaboravljeni i prepušteni sami sebi. Ja stvarno vjerujem u to da se dobro dobrim vraća, pa da se i njima vrati sve ovo dobro koje čine za nas. Hvala im od sveg srca za svaki osmijeh na licu mog djeteta - rekla je jedna od majki iz Roditeljske kuće koju su posjetili i junaci bordo armije navijača iz Ređo Emilije Haris Handžić i Aladin Šišić, što nam je bilo posebno drago.

Sretno protiv Atalante

Iz Udruženja i Roditeljske kuće iskreno zahvaljuju FK Sarajevo na svemu što su uradili i što i dalje rade za njihovu djecu i njihove najbliže.

- Želimo im mnogo sreće u revanšu protiv Atalante na Koševu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.