BIH

Vlada traži ukupno 100, bit će isplaćeno 38 miliona KM

Arhiv

M. Aš.

31.7.2018

Sjednica Skupštine dioničara „BH Telecoma“ odlučila je prekjučer da će za dividende dioničarima isplatiti 110,24 miliona KM, a da vrijednost dividende po dionici iznosi 1,737.258 KM, saopćila je Sarajevska berza (SASE) 

Dividenda će se isplatiti dioničarima koji budu evidentirani na listi dioničara kod Registra vrijednosnih papira FBiH na dan 30. juli 2018. godine.

Na sjednici Skupštine dioničara „BH Telecoma“ donesena je odluka da se isplati novac po osnovu dodatne dividende u iznosu od 38 miliona KM, koji će biti prebačen Vladi FBiH, budući da je Vlada, kao većinski vlasnik zatražila da se ova sredstva uplate za radove na putnoj komunikaciji Goražde – Sarajevo, i to izgradnju tunela Hranjen.

No, Vlada od „BH Telecoma“, kako saznajemo, zatražila je da se do kraja godine, s obzirom na projekte koje navodno želi raditi, iz akumulirane dobiti ove državne firme uplati dodatni iznos, kako bi na kraju bilo ukupno uplaćeno za infrastrukturne projekte skoro 100 miliona KM.

Ova odluka, za sada je na čekanju, s obzirom na to da, kako saznajemo, Vlada nije dala garancije niti je prezentirala projekte za koje traži novac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.