PROTESTI

Borci razgovarali s Tufekčićem: Zahtijevaju da se sjednica održi sutra, dali mu još pola sata

E. Trako

E. Trako

6.8.2018

Nekoliko desetaka boraca koji se trenutno nalaze ispred zgrade Parlamenta FBiH dobilo je informaciju da će sjednica Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta Federacije BiH biti sazvana tek u četvrtak.

Kako prenosi naš reporter s lica mjesta, borci su nezadovoljni takvim razvojem događaja te ga smatraju novim zavitlavanjem ove populacije. 

S tim u vezi, kako javlja naš izvještač s terena, demobilisani borci ne odustaju od planirane blokade cijele Federacije i još jednom ističu da ih je nekoliko hiljada spremno na taj čin.

Hoće li zaista doći do realizacije njihovih upozorenja, vidjet ćemo vrlo brzo, za samo sat i po. Ako se i odluče na realizaciju svojih prijetnji, ostaje nepoznanica koje će lokacije u većem bh. entitetu biti blokirane.

Jedan od predstavnika boraca razgovarao je i s Jasenkom Tufekčićem, kojeg smatraju najodgovornijim za trenutnu situaciju. Kako se čuje u videu koji nam je poslao reporter s lica mjesta, oni zahtijevaju da se sjednica održi u utorak, odnosno sutra.

Borci Tufekčiću, također, daju još pola sata prije nego što daju znak na koji će početi blokada Federacije.

U pozadini se čuju i ostali borci koji Tufekčiću poručuju da je vrijeme da se uozbilji i odgovori na njihove zahtjeve.

Video: E. Trako

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.