SAOPĆENJE

SBB postaje najjača bošnjačka stranka i s razlogom očekuje dvostruku pobjedu

Press centar SBB-a

13.8.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Sinoć je u studentskom domu u Nedžarićima održano unutarstanačko savjetovanje SBB-a Novi Grad. Skupu je prisustvovalo više od 500 aktivista iz ove najmnogoljudnije općine u BiH, kao i više kandidata SBB za predstojeće izbore. 

Održavanje ovog skupa u prostorijama studenskog doma u Sarajevu svojevrsna je poruka da će se SBB posebnu pažnju posvetiti problemima mladih, ali i motivaciji da što više mladih izađe na izbore.

Izborna apatija, širenje atmosfere da se izborima ništa neće promijeniti i očita namjera da na izbore izađe što manje glasača, providan je pokušaj vladajućeg režima da i nakon 25 godina ostane na vlasti.

Okupljenim članovima se obratio i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. On je, između ostalog, u svom obraćanju naglasio da su ovo istorijski važni izbori po sudbinu BiH i da SBB postaje najjača bošnjačka stranka i s razlogom očekuje dvostruku pobjedu. Odnosno, da je na političkoj sceni BiH stanje takvo da će SBB dati bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i da će SBB, gledano pojedinačno, zato što ima najbolje liste, sigurno biti prva stranka po osvojenom broju glasova na predstojećim oktobarskim izborima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.