SAVJETOVANJA

Zemlju ćemo povesti stabilnim evropskim putem!

S. Saletović/A. Durgut

Avaz.ba

17.8.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

(Sa sinoćnjeg untarstranačkog savjetovanja u Hadžićima)

Na sinoćnjem unutarstranačkom savjetovanju u Hadžićima i na Ilidži, u dupke punim dvoranama, gdje su mnogi simpatizeri i članovi SBB-a ostali u holovima i ispred objekata, praćen ovacijama prisutnih, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić odgovorio je na pitanje kuda želi voditi Bošnjake:

Donijeti korist

- Želim da svoj narod vratim na veliku političku scenu i izvučem ga iz samoizolacije u koju je doveden pogrešnom politikom. Bošnjaci su uvijek bili i trebaju ostati na pravoj strani istorije. Želimo da budemo upamćeni kao neko ko je smirio tenzije i donio korist i prosperitet svima.

Zato Bošnjacima i BiH u ovim teškim vremenima nisu potrebni anonimusi i budžetski paraziti na mjestu predsjednika, već uspješni privrednici, intelektualci, regionalno prepoznatljivi političari s jakom ličnom referencom koju poštuju i Srbi i Hrvati, ali i svi drugi.

Bošnjake ne mogu voditi oni koji nikada nisu bili lideri, oni koji nisu zaposlili nijednog radnika i isplatili plaću drugom čovjeku, odnosno Bošnjacima neće upravljati nerealizirani pojedinci iz rezervnog partijskog ešalona, koji će po svoje mišljenje ići kod svojih stranačkih predsjednika.


(Sa sinoćnjeg untarstranačkog savjetovanja na Ilidži)

Kičma vlasti

Našoj zemlji trebaju lideri koji su svoj kapacitet pokazali u teškim tržišnim uslovima zapošljavanja i otvaranja stotina ili hiljada novih radnih mjesta, koji stvaraju nove vrijednosti, i stoga uopće ne čudi što se na čelu mnogih evropskih zemalja ili SAD nalaze uspješni industrijalci ili bivši korporativni lideri.

SBB želi da bude kičma buduće vlasti - a ne da upada u tuđe vagone kako se ranije dogodilo. Imamo najbolje kandidatske liste i sposobne ljude koji ovu zemlju mogu povesti stabilnim evropskim putem, gdje će ekonomski patriotizam biti ideja vodilja bolje i uspješnije BiH - poručio je Radončić.

Makronov zakon moramo implementirati u BiH, neki bi mogli dobiti i do 600 godina zatvora 

- Primjer jedne uređene zemlje kakva je Francuska, gdje je predsjednik Makron predložio zakon da svako od državnih političara ili funkcionera koji zaposli svoje rođake u državnim institucijama, može dobiti i do tri godine zatvora, jedno je od spasonosnih antikoruptivnih rješenja za BiH i naš narod i prestanak torture nad građanima i nepoćudnim firmama koju vrši pet vladajućih režimskih familija.

Kada usvojimo taj zakon, ja mislim da bi neki predsjednički kandidati, zbog toga koliko su zaposlili svoje najbliže i šire familije u državne institucije, retroaktivno mogli dobiti i po 500 ili 600 godina zatvora, jer su zaposlili između 200 i 300 članova svoje porodice po tužilaštvima, sudovima, parlamentima, državnim agencijama i svugdje gdje se živi od budžeta - kazao je Radončić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.