BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Iskočio sam iz voza u posljednji tren

Avaz.ba

24.8.2018

“Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju na dvije strane objavljuje detalje stravične nesreće koja se u srijedu navečer desila u Jablanici i moguće uzroke koji su doveli do toga.

Za naš list ekskluzivnu ispovijest dao je preživjeli mašinovođa, koji je ispričao kako se spasio iz „vlaka smrti“. „Avaz“ je jučer boravio i u kući nastradalog mašinovođe Fehmina Turčinovića, kojeg je smrt zadesila dok je jeo.

U rubrici „Aktuelno“ otkrivamo koliko vlast planira u ovoj godini potrošiti iz budžeta. Ugledni novinar Bakir Hadžiomerović u novoj kolumni osvrće se na Milorada Dodika i njegovo bahato ponašanje koje je na političkoj sceni ponovo izazvalo brojne reakcije. Donosimo i razgovor s Pedijem Ešdaunom, koji upozorava da prekrajanja granica vode u rat.

U rubrici ''Globus'' čitajte šta poručuje američki predsjednik Tramp da će se desiti ako dođe do njegove smjene. Dotakli smo se i najavljene posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu.

Pročitajte i koliko je GIKL-u dato vremena da dobije novu okolišnu dozvolu nakon što im je Federalna uprava za inspekcijske poslove obustavila rad. Donosimo i detalje afere o kupovini vozila GRAS-a, kao i imena osoba koje su saslušane u istrazi.

Pratili smo i nastavak suđenja bivšem komandantu Specijalne jedinice MUP-a RBiH Draganu Vikiću.

Tragom žalbi građana istražili smo zašto u jeku sezone turisti ne mogu u mjenjačnicama da razmijene novac. Također, donosimo i prognozu bh. meteorologa koji najavljuju nagle promjene temperatura.

Turistička patrola boravila je u gradu mineralne vode, a otkrivamo gdje će danas „Avazovi“ novinari patrolirati.

Bili smo i na posljednjem ispraćaju Irhama Karišika, mladića koji je u nedjelju usljed jake grmljavine nastradao u Hrvatskoj dok je ljetovao.

U današnjem broju „Avaza“ donosimo prilog „TV Extra“ te zanimljive priče iz svijeta šoubiza.

Novinari sportske rubrike razgovarali su s trenerom golmana Hasagićem, kao i s ministrom kulture i sporta Kantona Sarajeva Mirvadom Kurićem, koji otkriva na koji način će podržati „Zmajeve“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.