Bakir Izetbegović uručio nagradu pobjedničkom grlu Fikreta Abdića

BIHAĆ Prvo mjesto za Ornament iz Konjičkog kluba "Krajišnik''

Bakir Izetbegović uručio nagradu pobjedničkom grlu Fikreta Abdića

Na hipodromu "Bakšaiške bare" u Bihaću jučer su održane tradicionalne konjičke utrke u sklopu 15. međunarodnog memorijala ''Alija Izetbegović", a pobjednik takmičenja je grlo Ornament iz Konjičkog kluba "Krajišnik“ iz Velike Kladuše.  

Tradicionalna utrka koja se organizira povodom godišnjice rođenja Alije Izetbegovića, nekadašnjeg predsjednika SDA i dugogodišnjeg člana Predsjedništva BiH, održana je pred nekoliko hiljada posjetilaca, a pobjednički pehar i bogatu novčanu nagradu jahaču pobjedničkog konja uručio je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i lider SDA.

No, kako pišu pojedini portali, pobjednički konj je u vlasništvu Fikreta Abdića, načelnika općine Velika Kladuša i ratnog zločinca. Ova vijest ismijana je jučer na pojedinim portalima i društvenim mrežama, a mnogi se pitaju koliko je iznosila glavna nagrada, koja je, kako stvari stoje, završila u džepu Abdića.

Abdić je konja navodno kupio od jednog poznatog uzgajivača trkaćih konja u Srbiji, a platio ga je 30.000 eura.

Izetbegović je zahvalio organizatorima i kazao da ovo "pokazuje koliko vole svoju državu i koliko su davali za nju kada je bilo najteže".

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH