PRES-KONFERENCIJA

Dragan Mektić: Imamo saznanja da vlast sprema teške incidente u Banjoj Luci

Ministar optužio vlast u RS da je podijelila srpski narod

Arhiv

Avaz.ba

28.8.2018

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić rekao je na današnjoj konferenciji za medije kako raspolaže pouzdanim informacijama da vlast RS, na čijem se čelu nalazi SNSD, pred izbore sprema teške incidente u Banjoj Luci.

Mektić je kritizirao vlast u RS, navodeći kako su podijelili srpski narod i kako određene političke opcije u RS, poput Saveza za promjene, nazivaju stranim plaćenicima ili podanicima Bakira Izetbegovića. 

Istakao je da niko više u Banjoj Luci ne može da se osjeća sigurno nakon napada na novinara BN televizije i ubistva Davida Dragičevića.

Ministar sigurnosti BiH rekao je da postoji mogućnost da su novinari otkrili radioaktivni otpad koji je stigao u Banju Luku preko kojeg bi se trebalo grijati stanovništvo, odnosno trovati stanovnici Banje Luke.

- Vlast targetira i linčuje pa onda uz pomoć kriminalnog podzemlja, koje su instalirali, izvršava krivična djela. Ovdje se dobro zna ko to radi i koji su to kriminalci u Banjoj Luci. Ova vlast se okomila na Banju Luku jer je pretpostavka da je Banja Luka okrenula leđa ovoj vlasti - rekao je Mektić.

Mektić je isto tako naglasio da je Zahar Prilepin trebao biti iskorišten za rušenje opozicije RS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.