SAOPĆENJE

Arnaut Zvizdiću: BiH sa Hrvatskom ima potpisan ugovor o granici

Ne znam je li gore ako Zvizdić ne zna da sa Hrvatskom naša zemlja ima potpisan ugovor o granici ili ako on ovim poziva na potpisivanje novog.

Avaz.ba

29.8.2018

Povodom poziva predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića Hrvatskoj i Srbiji da sa BiH potpišu ugovor o granici, oglasio se SBB BiH putem svog potpredsjednika i eksperta za međunarodno pravo te kandidata za Državni parlament Damira Arnauta.

Arnaut je istakao da su BiH i Hrvatska potpisale Ugovor o granici još 1999. godine, podsjetivši da su to uradili tadašnji predsjednici dviju zemalja Alija Izetbegović i Franjo Tuđman, pod pokroviteljstvom SAD i EU, da je taj ugovor izuzetno povoljan po Bosnu i Hercegovinu i da se primjenjuje od samog dana potpisivanja.

- Ne znam je li gore ako Zvizdić ne zna da sa Hrvatskom naša zemlja ima potpisan ugovor o granici ili ako on ovim poziva na potpisivanje novog. Ako je ovo prvo, ne čude me svi njegovi neuspjesi tokom mandata. Ako je drugo, on dovodi u opasnost naš suverenitet nad Vrhom Kleka i Velikim i Malim Školjem, koji je svojim potpisom Tuđman nesporno priznao kao bh. teritorij. Kako god, Zvizdić je ovim pozivom samo potvrdio zašto je konačno došlo vrijeme za odlazak ovakve SDA koja bi da raskrčmi ono što je rahmetli Izetbegović znao sačuvati - rekao je Arnaut.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.