KOMENTAR

Trostruki preletačević

Damir Arnaut ponovo postao politički papak i oborio rekord u promjeni stranaka

Arnaut: Cijela familija mu bila u SDA, a sada mu ona ideološki smeta. Avaz

Piše: Avaz.ba

28.1.2020

Nakon Stranke za BiH, SBB-a sada se kontroverzni i kompenzacijski državni poslanik Damir Arnaut parazitski obreo u Našoj stranci, i opet Arnaut glumi političke principe da to radi zbog sukoba sa politikom SDA.

Međutim, istina je potpuno drugačija. Upravo zahvaljujući SDA, Damirov otac i brojni rođaci bili su veoma visoko pozicionirani kadrovi unutar države BiH, pa ih sa razlogom tretiraju kao jednu od najvećih nepotističkih dinastija u poslijeratnoj politici BiH.

Kada su se u SDA pojavile nove snage, Arnaut je prebjegao kod Harisa Silajdžića. Istom je polomio politički vrat na protivljenju poznatom Aprilskom paketu, koji je Silajdžića koštao karijere, a BiH ozbiljnog prosperiteta.

Naravno, Silajdžića je iskoristio da ode za ambasadora BiH u Australiju. Nakon povratka, ušunjao se u SBB. Nekarizmatične pojave i poznate čangrizavosti nije uspio da dobije simpatije javnosti. Naprotiv, državni parlamentarac postao je dva puta sa po mizernih cca 5.000 ličnih glasova. Ostalih 50-ak hiljada glasova dobio je od drugih kandidata na listama SBB-a.


Arnaut: Cijela familija mu bila u SDA, a sada mu ona ideološki smeta. Arnaut

Nošen pogrešnom procjenom da nakon izborne krađe SBB neće biti bitan politički faktor, poznati preletačević je obavio tajne razgovore sa Predragom Kojovićem i sukcesivno, uz puno teatralnosti, prešao u tu lokalnu stranku.

Kada u regionu ili u nekim drugim krajevima BiH neki političar prebjegne u drugu stranku, svi ga nazivaju papkom.

Ne bi iznenadilo da pobijedi mišljenje da će „neshvaćeni" Arnaut opet mijenjati stranku pa će kao papak hodati četveronoške.

Šalu na stranu, samozvani borac protiv korupcije, kao poslanik uhljebio je suprugu na dobro plaćeno mjesto na Sarajevskom aerodromu, dobit će više stotina hiljada KM na osobni račun dok morališe o privilegijama političara, a politički život BiH još jedan slučaj gdje se otvara pitanje šta su zaista principi, a šta korupcija.

Jer, Arnautu uopće nije 2015. godine smetalo koaliranje SDA i SBB-a. Šta se u međuvremenu promijenilo najbolje znaju on i njegov novčanik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.