MOSTAR

Skok sa Starog mosta slomio bivšeg marinca

Skočivši raširenih nogu, zadobio prijelom karlice i lezije mokraćnog mjehura

M. SMAJKIĆ

30.8.2018

Britanski državljanin Toni Tenant (Tony Tennant, 51) jučer je, kako „Dnevni avaz“ saznaje, uspješno transportiran iz Kantonalne bolnice „Dr. Safet Mujić“ Mostar u Veliku Britaniju.

Porodični odmor

Riječ je o bivšem marincu britanske kraljevske mornarice koji je dospio u žižu javnosti nakon što su ovdašnji mediji prenijeli tekst „Daily Maila“ u kojem je navedeno da je Tenant završio u mostarskoj bolnici nakon što se tokom porodičnog odmora u BiH, tačnije tokom kupanja u rijeci Neretvi, 25. avgusta teško ozlijedio, a osiguranje mu ne želi pokriti troškove liječenja, odnosno transporta na kliniku u Velikoj Britaniji.

U tekstu je, također, navedeno da mu je za liječenje na tamošnjoj klinici neophodno 41.000 KM te je on, zajedno sa suprugom, odlučio pokrenuti kampanju putem Go Fund Me servisa kako bi prikupili novac.

No, istina je nešto drugačija. Kako pouzdano saznajemo, Tenant se teško ozlijedio nakon skoka sa Starog mosta, kako je to predočeno i ljekarima tokom prijema. Skočivši raširenih nogu, bivši marinac zadobio je prijelom karlice i lezije mokraćnog mjehura.

Direktor KB-a „Dr. Safet Mujić“ Zlatko Guzin potvrdio nam je jučer da je Tenant transportiran njihovim kolima do Aerodroma Mostar, odakle je avionom prebačen u svoju domovinu.

 Učinili sve

- Riječ je o pacijentu s teškim ozljedama. Dva puta urađen mu je operativni zahvat, stabilizirana mu je karlica, ali neophodno je daljnje liječenje koje će biti obavljeno u Velikoj Britaniji. U jako dobrom stanju otpušten je iz naše bolnice i mi smo sve učinili kako bismo ga zbrinuli da može biti transportiran. I on i njegova supruga bili su puni zahvalnosti za sve što je ovdje učinjeno za njih - kazao nam je dr. Guzin.

Platili 6.000 KM  

O tome da je pokrenuta kampanja za prikupljanje novca za Tenantovo liječenje Guzin nema informacija.

- Što se tiče naših troškova, odnosno računa koji je ispostavljen, to je bilo oko 6.000 KM, što je uredno plaćeno. Vjerovatno njegova osiguravajuća kuća nije htjela snositi troškove transporta avionom, ali nisam dalje upućen u to - dodao je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.