BIH

Huse Tatarević već tri decenije brine se da je u Cazinu sve tip-top

Bez obzira na godišnje doba i vremenske prilike, uvijek se ističe svojom marljivošću i radom

Huse najviše voli uređivati cvjetnjak

S. J.

1.9.2018

Zahvaljujući, prije svega, sve razvijenijoj ekološkoj svijesti građana, ali i ažurnosti radnika „Čistoće“, Cazin je jedan od najuređenijih bh. gradova. Ljudima koji prvi put dolaze ili prolaze kroz ovaj grad, za oko prvo zapnu njegova čistoća i urednost.  

Među najagilnijim radnicima zaduženim za održavanje grada lijepim i urednim je 50-godišnji Huse Tatarević, koji se, bez obzira na godišnje doba i vremenske prilike, uvijek ističe svojom marljivošću i radom.

Već 31 godinu Huse je zaposlen u „Čistoći“ i komotno ga se može prozvati zaštitnim licem čistog Cazina, jer on sve poslove, bilo da je riječ o sakupljanju otpadaka, zalijevanju cvijeća ili čišćenju snijega, obavlja brzo i marljivo.


Tatarević: U „Čistoći“ već 31 godinu

Čak i dok je razgovarao s nama, Huse iz ruke nije ispuštao motiku kojom je okopavao cvijeće na kružnom toku u centru grada.

- Kažu da je Cazin najčišći zahvaljujući meni i dok je Huse, bit će u Cazinu i urednosti. Šalim se malo, jer ima još mojih kolega koji, zajedno sa mnom, čiste grad i doprinose da on bude stalno uredan. Moj moto je da je bolje raditi nego sjediti, jer dok se radi, i lakše je. Zaradi se i plaća, uplate se doprinosi i lakše se čeka penzija - govori Tatarević, koji živi sa suprugom u naselju Gnjilavac.

Posla ima podjednako i ljeti i zimi, a Huse sve nastoji obaviti kako treba i na vrijeme.

- Cvijeće me posebno „voli“. Uvijek se primi kada ga ja zasadim – pohvalio se ovaj Cazinjanin.

U Husinu marljivost već odavno su se uvjerili i Cazinjani, pa ga često zovu da im u slobodno vrijeme uredi vrtove i travnjake

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.