DIPLOMATIJA

Metju Fild: Predanost Velike Britanije Bosni i Hercegovini nikad nije bila jača

Iskreno se radujem poslu u BiH koju već poznajem i do koje mu je stalo, istaknuo Fild

Avaz.ba

31.8.2018

Metju Fild (Matthew Field) novi ambasador Velike Britanije u BiH u svom prvom javnom obraćanju rekao je kako se iskreno raduje poslu u našoj zemlji koju već poznaje i do koje mu je stalo.

Fild je posebno naglasio kako voli Sarajevo film festival (SFF), te da mu je supruga porijeklom iz Splita. Otac je dva dječaka i voli se baviti sportom, najviše onim ekstremnim - "čuvanjem sinova." 

- Svi se zaista radujemo životu u ovoj divnoj zemlji u narednih nekoliko godina. Nastavljam stopama svojih prethodnika uz pomoć sjajnog tima ambasade -  kazao je Fild u video obraćanju objavljenom na zvaničnoj Facebook stranici britanske Ambasade u Sarajevu.

Veli kako želi pomoći BiH na euroatlantskom putu koji su izabrali njeni građani.

- Predanost Ujedinjenog Kraljevstva BiH nikada nije bila jača. Ona se ogleda u veoma praktičnoj podršci. Premijerka Tereza Mej (Theresa May) je na nedavnom samitu o Zapadnom Balkanu o Londonu najavila dupliciranje pomoći BiH i regionu - kazao je Fild. 

Dodao je kako želi razgovarati s građanima BiH i čuti njihovo mišljenje i prijedloge o tome kako je najbolje da se Velika Britanija angažuje u našoj zemlji. Također je poručio građanima da ga mogu kontaktirati direktno na Twitteru i Instagramu (@MattFieldUK) ili putem stranica Ambasade Velike Britanije (@BritishEmbassySarajevo). 

Na ovu poziciju došao je s dužnosti šefa Političkog odjela Delegacije Evropske unije u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.