LIČNOST DANA

Ambasador Metju Fild: Glas mladih

Ponovna saradnja s mladim ljudima iz naše države kroz realizaciju još jednog projekta

Fild: Zna da BiH ima ljudske potencijale. Arhiv

Piše: E. Sk.

4.10.2020

Ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild (Matthew Field) na društvenim mrežama je iskazao svoje zadovoljstvo ponovnom saradnjom s mladim ljudima iz naše države kroz realizaciju još jednog projekta.

Aplicirati mogu državljani BiH sa 18 ili 19 godina, a ambasador Fild se raduje diskusiji i razgovoru s njima. Britanci dobro znaju koliko je važan za jednu državu glas mladih ljudi. Naši mladi su sistemski gurani u apatiju, jer ne žive u društvu istih šansi. Zato, gdje god odu van granica BiH postižu rezultate vrijedne pažnje i divljenja.

Fild zna da BiH, osim prirodnih bogatstava, ima i ljudske potencijale neophodne za ravnopravnu globalnu utakmicu u modernom dobu. No, ono što vidi Fild ne vide oni koji kreiraju društvene politike.

Ostaje nada da će ambasador Fild u desetomjesečnoj realizaciji projekta od mladih ljudi čuti šta ih to usporava na putu razvoja u BiH, a ne sumnjamo da će upravo on nakon takvih razgovora biti glas mladih iz naše zemlje na sastancima s našim političkim zvaničnicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.