NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte - Dogovor Srbije i Kosova ne smije ugroziti region

Avaz.ba

3.9.2018

„Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju, između ostalog, otkriva detalje o posljedicama izmjena zakona u RS po plaće zaposlenih u bh. institucijama i zašto postoji opasnost od kašnjenja i diskriminacije.

Donosimo ekskluzivnu izjavu zvaničnika Stejt departmenta za „Avaz“ o dogovoru Srbije i Kosova.

Ne propustite kolumnu profesora Filozofskog fakulteta Envera Kazaza u kojoj piše o politikama nade, kao ni novu „Minutu“ Bakira Hadžiomerovića u kojoj se osvrće na najavu „nastupa“ Šefika Džaferovića i Elvire Rahić.

Čitajte i na koji se način staje „krađi“ 11 miliona KM iz budžeta FBiH i ko je za to zaslužan.

Provjerite šta su tražili tužioci u FUP-u i šta ih zanima nakon što je formiran predmet na osnovu tvrdnji Nermina Nikšića.

Saznajte danas kojeg su prava lišeni kandidati koji su konkurirali na neki od javnih konkursa za zaposlenje u državnoj službi u FBiH, i ko je za to kriv.

Pročitajte važne poruke koje je uputio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić tokom posjete Krajini.

Donosimo priču maloljetnih migranata koji su trenutno u Bihaću, o čemu sanjaju te detalje projekta „Sigurni kutak“ za djecu migranata.

Istražili smo koliko građani koriste niskobužetne aviokompanije i po kojim cijenama je moguće otići u Njemačku, Švedsku, Belgiju...

Čitajte i detalje o radovima na mostu Svilaj na Savi.

Novinari „Avaza“ donose i ispovijest mladića Besima Avdića, koji je po rođenju ostavljen u Dom za nezbrinutu djecu u Cazinu, kao i tužnu priču iz jedine dječije javne kuhinje u BiH.

Bili smo na licu mjesta nakon dojave građana policiji o lešu u Miljackoj. Na stranicama Crne hronike donosimo i očekivanja uoči početka ponovljenog suđenja policijskim inspektorima na sudu u Banjoj Luci.

Na sportskim stranama pročitajte izjave i stavove iz bordo tima nakon remija na Bilinom polju, ali i šta u analizi kaže Ibro Rahimić, trener Veleža.

Donosimo izvještaj sa utakmice četvrtog kola engleske Premijer lige, kao i sa utrke Formule 1 vožene za Veliku nagradu Italije u Monci.

Čitajte i koja su očekivanja Jasmina Repeša, koji će voditi bh. košarkašku reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

U današnjem izdanju donosimo i izuzetno zanimljive i popularne redovne priloge „Bh. biznis“, te „Sport“ u kojem donosimo našu temu o najbolje plaćenim bh. sportistima, saznajte ko su oni i koliko zarađuju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.